Изписаха от болница в Русе първия болен с COVID в Разградско, а хората под карантина наближават 1000

Коронавирус

Първият жител на Разградска област, които даде положителен тест за COVID-19, е изписан от болницата – става ясно от прессъобщение на Областна администрация-Разград.

Оттам съобщават, че по информация на директора на РЗИ – Разград д-р Ася Генева към 10,00 ч. на 22.05.2020 г., няма установени случаи на положителни за COVID-19 на територията на област Разград. Общият  брой регистрирани за областта остава  16 човека.

Хоспитализираният в УМБАЛ „Медика Русе“ 41-годишен мъж от село Ясеновец е изписан след отрицателен PCR тест. Той остава под 28-дневна домашна карантина. Припомня, че според статистиките на Националния оперативен щаб той се водеше към Русе.

От изследваните до 10.00 ч. на 22.05.2020 г. няма нови положителни проби. Продължават изследванията на целевите групи, определени от РЗИ- Разград.

От информацията от здравната инспекция става ясно още, че хората под карантина продължават да се увеличават. По данни на РЗИ под задължителна домашна карантина за 14 дни са поставени 910 лица, завърнали се от страни, ендемични за коронавирус.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *