Измамиха по интернет с близо 16 000 лв. мъж от Благоево

63-годишен мъж от разградското село Благоево сигнализирал на 1 март за извършено спрямо него престъпление по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс – измама.Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Потърпевшият видял в Интернет реклама за печеливши инвестиции в Български енергиен холдинг и решил да инвестира. Чрез линк от рекламата се свързал през Viber и WhatsApp с два английски номера, провел разговори с лица, които говорели на български език с руски акцент и които го убедили да инвестира в холдинга. За управление на инвестицията го накарали да инсталира приложение на телефона си, за да го достъпват. Мъжът предоставил и паролата си за Интернет банкиране. На 29 февруари от банковата му сметка без неговото знание и разрешение били изтеглени 15 750 лв. По случая е започнато разследване от служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност”.

Уведомени са банкови институции и ГД”Национална полиция”, откъдето още на 1 март сигнализираха, че този тип измами набират скорост през последните две години.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *