Избраха Стоян Ненчев в ръководството на Асоциацията на председателите на Общински съвети

Отново признание за местната власт в Разград- съобщават от пресцентъра на Община Разград. Председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев бе избран за член на Управителния съвет на Националната асоциация на председателите на Общински съвети.

Изборът стана на Общо събрание на НАПОС, което се проведе вчера в Пловдив и в което участваха над 100 председатели на местни парламенти в страната. По време на форума ръководството на Асоциацията представи отчет за свършеното през 2019 г. Общото събрание разгледа и прие бюджета за 2020 г., а така също и програмата през настоящата година, която акцентира върху законодателството касаещо местното самоуправление, така също повишаване на административния капацитет.

За председател на Управителния съвет бе избран председателят на Общински съвет-Велико Търново Венцислав Спиридонов, а за председател на Контролния съвет Николай Димитров от Казанлък. Новият председател заедно с изпълнителния директор Делян Дамяновски направиха предложението сред членовете на Управителния съвет да е и председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев.

Стоян Ненчев е юрист, има дългогодишен опит в местните парламенти като общински съветник и председател на комисиите по законност в различни мандати.

Изборът му в ръководството на организацията на председателите на Общински съвети е поредно признание за общинската управа в Разград. Припомняме, че през февруари Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев бе избран за председател на Контролния съвет на Националното сдружение на общините в България.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *