Избраха кмета на Разград за председател на Контролния съвет на Сдружението на общините

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев бе избран за председател на Контролния съвет на Националното сдружение на общините в Република България. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.
Това стана на 33-тото Общо събрание на НСОРБ, което се проведе вчера и днес в София. 364 делегати от 207 общини участваха в работата на висшия ръководен орган на най-голямата и авторитетна обществена организация в страната. Разград бе представляван от Кмета Денчо Бояджиев и Председателя на Общинския съвет Стоян Ненчев.
На форума бяха обсъдени и приети отчетите за дейността на ръководните органи от предходния мандат, приета бе и Програма за дейността на НСОРБ през 2020 г.
Във втория ден на форума бе извършен избор с тайно гласуване на нови ръководни органи. Кметът Денчо Бояджиев бе номиниран от кмета на Община Троян и досегашен заместник-председател на НСОРБ Донка Михайлова. Тя аргументира предложението си с опита на г-н Бояджиев в местното самоуправление, в парламента и с качествата му като юрист, след което г-н Бояджиев представи своите приоритети в работата на Контролния съвет. Друга номинация за този пост нямаше, а при тайното гласуване нямаше гласове „против“ или „въздържал се“.
За г-н Бояджиев това е поредно признание и гласувано доверие от неговите колеги. В предходните си периоди на управление на Община Разград той бе два мандата член на Управителния съвет на НСОРБ.


За председател на Управителния съвет на Сдружението бе преизбран кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Разград за втори път има кмет с ръководен пост в НСОРБ, председател на Управителния съвет преди време бе Венелин Узунов.

По-късно стана ясно, че Лудогорието ще има още един представител в ръководните органи на кметското сдружение – кметът на Исперих Белгин Шукри бе избран за член на Управителния съвет на НСОРБ. Той е единственият член в новите ръководни органи на Сдружението, който е за пръв мандат кмет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *