Иво Димитров: 3 000 лева на човек за пострадалите от локдауна

„Преди няколко дни в Разград дойде Бойко Борисов и обеща  тукашна  фирма да  залее  в скоро време  световните пазари  с ваксини срещу ковида. Без да иска или нарочно  правителственият пресцентър сбърка името на завода, в който щели да се случват чудесата. Премиерът пък развърза торбата с лъжите пред  публика от двама гербери, които за пореден път искат да стават депутати.

Ясната цел: да се отклони вниманието от икономическия колапс, в който неадекватната политика на ГЕРБ бута всеки ден страната.

И за това не само в Разград, но и в цялата държава  министър-председателят се крие от хората, защото лъсна истината за некомпетентността на ГЕРБ, която доведе и хората и фирмите в нашия град и в цялата страна до там да  изнемогват, сгърчени от поредния локдаун. На тях  ГЕРБ не казва  нищо.

Няма и да каже, защото властта не прави нищо друго освен да крадe. От телевизора  се леят обещания за някакви милиони, но засега сме видели част от тях складирани в чекмеджето на Борисов. Къде са другите  откраднати от нас  пари, бъдещите разследвания ще покажат.

От 30 години се занимавам с частен бизнес. Знам колко е трудно на предприемачите в днешно време. Хаотичните  действия на ГЕРБ в условията на ковид кризата  пораждат страх и несигурност у хората и бизнеса. България е на последно място в ЕС по ниво на подкрепа  на пострадалите от локдауните фирми и техните служители. Както във всички сфери на управлението, така и в икономическата липсва, ясна и точна стратегия за преодоляване на кризата. И това вече не трябва да се търпи.

Ние, от Демократична България, настояваме спешно да се приложат мерки, които ще дадат глътка въздух на  заплашените от  фалит и безработица.

  • спешна инжекция от 3000 лева на човек за служителите във фирми, затворени с административна забрана;
  • помощ 80/20 за средните предприятия;
  • помощ 90/10 за микро и малките фирми;
  • намаляване с 1/3 на осигуровките за всички малки и средни предприятиядо края на 2021 година;
  • 50 хиляди лева за малки и средни предприятия, готови да дигитализират бизнеса си;
  • 3 години без данъци и осигуровки за иновативни стартиращи бизнеси;
  • Намаляване на данък общ доход за хората с ниски доходи и въвеждане на необлагаем минимум от 500 лева месечен доход;

Тези действия трябва да се предприемат възможно най-бързо  след изборите. Няма време за губене, защото ще загубим бъдещето! Ние, от  Демократична България, сме готови да реализираме тези мерки още в първите дни на новия парламент.

Ще направим така, че парите от ЕС да се насочат директно към засегнатите от ковид кризата групи. Ще действаме бързо, решително и компетентно.

Нашият „План за рестарт на правовия ред и радикална модернизация“ е подготвен от 120 експерти и практици от всички сфери на обществения живот. Той има амбицията да превърне България в най-доброто място за отглеждане на деца в Източна Европа, защото само така ще можем да върнем младите у нас и да спрем обезкръвяването на страната ни.

Аз съм от Разград и целият ми живот е минал пред очите на хората от нашия град. Като водач на листата на Демократична България мога да гарантирам, че ние не искаме  гласа на избирателите, за да влезем в парламента, където да си осигурим тлъсти заплати и евтини кюфтета. Колегите ми и аз сме доказали, че можем да си изкарваме прехраната въпреки геноцида на ГЕРБ спрямо бизнеса.

Ние искаме доверие, за да помогнем за изваждането на България от задния двор на Европа, където я натикаха Борисов и неговата клика. Да възстановим правовия ред в държавата и да създаваме закони, които да движат обществото напред  в дигиталната епоха.

Заедно можем повече!”

Иво Димитров – водач на листата на Демократична България в Разград

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *