Иво Димитров: НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ ИЗБОРИТЕ НЕ ПРОМЕНЯТ НИЩО! ВЪЛНАТА ОТ НАШИТЕ ГЛАСОВЕ ЩЕ ОТНЕСЕ ГЕРБ И ЩЕ ИЗПРАВИ НА КРАКА БЪЛГАРИЯ!

На 4 април заедно започнахме извеждането на обществото от състоянието на необявена монархия, което ГЕРБ и прилежащата им машина за промиване на мозъци представяха като единствено възможна за България.

Хубавото на старите монархии е, че са стълб и щит на законността, плурализма почтеността във всички сфери.

Новите монархии, маскирани като демокрации, но с несменяеми лидери, независимо дали се водят премиери или президенти, са на другия полюс. В тях законът действа според човека, свободата на мнението е неограничена, стига да съвпада с пропагандата, а почтеността е неограничена, само че я преценяват не общи морални закони, а субективни фактори с власт и пари. Така се стига до инструкциите на кого да се помогне и кой да бъде пратен по дяволите; чия уста да се затвори; кой да бъде подложен на публичен линч и кой да бъде защитен.

Така се ражда олигархията, маскирана с изпразнени от съдържание думи за демокрация и европейски ценности. Така се обезверяват хората и се губи общественият имунитет.

За да поддържат това състояние, заинтересованите от него от години насаждат няколко лъжливи  клишета:

Всички са маскари!

Изборите не променят нищо, иначе щяха да ги забранят!

Каквото и да прави народът, всичко е предрешено!

Не, това са лъжи!

Не всички са маскари! Не всички са злоупотребявали с обществени средства, не всички са се забърквали в съмнителни поръчки с пари на бюджета, не всички говорят едно, а правят друго. Аз съм един от примерите за това – от много години съм общински съветник и това не ми е донесло никаква материална изгода. Не защото не е било възможно, а защото не съм я искал и търсил. Моето участие във властта е участие на хората, които са ме подкрепили, а те искат решението на определени проблеми и създаването на определена среда за живот и бизнес за всички, не само за самите тях.

Не, не е вярно, че изборите не променят нищо! Видяхме как смятаният за невъзможен доскоро залез на ГЕРБ и Бойко Борисов се случва пред очите ни. Няма да е лесно, вероятно няма да е и толкова бързо, колкото искаме, но този модел е обречен. Корупцията, фалшът, подбирането на хора според верността, а не според способностите, отглеждането на удобни, а не на работещи институции и имитацията на свободна конкуренция са глинените крака, които не могат повече да удържат преялия и с власт, и с пари ГЕРБ.

И не, не е вярно, че каквото и да прави народът, всичко е предрешено! Това се внушава, за да се отблъснат хората от политическия живот и с подкрепата на половината от половината с право на глас – защото избирателната активност обикновено е около 50% – да се управлява. Така властта може да се крепи с купени гласове, с корпоративно осигурени проценти и с пропаганда. Но една висока вълна в изборните помещения ще отмие и купените, и уплашените гласове. Така ще се види колко илюзорна може да бъде тяхната тежест. Безспорно е само едно – и при ниска, и при висока избирателна активност е важен всеки глас. Всеки! Разград преглътна едно огорчение на 4 април, когато само 5 гласа не стигнаха на „Демократична България“ за депутатски мандат. Сега имаме шанс да поправим това и трябва да го сторим заедно – в името на децата ни, на града и региона и на България.

Време е да започнем да настигаме държавите, с които сме в един съюз, а сякаш сме на различни континенти.

Първата малка и лесна, но важна и определяща стъпка, ще бъде на 11 юли.

Да я направим!

Иво Димитров, водач на листата на Демократична България в Разград

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *