За 2 часа на КПП-тата съставиха 34 фиша и 3 акта

Пътна полиция

144 превозни средства са проверени по време на специализираната полицейска операция по безопасност на движението, която се проведе от 9.30 до 11.30 часа днес на територията на Разград. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Четири КПП-та бяха изградени на входно-изходните артерии на града. Екипите от полицейски служители са проверили 177 лица.

Целта на полицейската акция бе да се засили контролът и да се ограничат предпоставките за възникване на тежки катастрофи. Водачите бяха проверявани за поведението им спрямо пешеходците на пътя, за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, отнемане на предимство, неплатени глоби по Закона за движение по пътищата и наличие на сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

В хода на специализираната операция за констатирани нарушения са съставени 34 фиша и 3 акта. Мобилните полицейски екипи, осъществяващи контрол върху спазването на противоепидемичните мерки и опазване на обществения ред в районите на детските градини и учебните заведения, не са засекли нарушения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *