За 14-годишните момичета на „Вълци-Разград“ спортната година приключи

Момичетата до 14 години на СКБ”Вълци-Разград” не се класираха за финалите на Държавното първенство – съобщават от клуба.

За сметка на това те изиграха три много класни мача срещу страхотни съперници, което от клуба отчитат като безценен опит и са благодарни на „Амета“ с „Лудогорско пиле“, че предоставят шанса състезателите да вземат участие в държавните първенства.

В първия мач срещу домакините от Берое Вълците отстъпиха с 40:64, като показаха индивидуални качества и добри отборни взаимодействия, но голям брой допуснати грешки не позволиха да отбележат. Правеше впечатление и рутината и самочувствието на Берое, които имат възможността да тренират в страхотни условия и всяка седмица гледат турнирни мачове в различни възрасти, вкл. мъже и жени – факт, който безспорно допринася за развитието им.

Във втория мач за деня допуснаха загуба и от тима на Черноморец 2014 Бургас с 50:77. С отбора от Бургас Вълците се познават добре, като играта беше спортсменска и на отлично ниво. И отново грешки и пропуски под коша не дадоха шанс на разградчанки. В неделя момичетата се изправиха в решителен сблъсък, определящ третия отбор, който ще вземе участие на финалите на Държавното първенство. В случая това ще бъде отборът на Асеновец 2005 Асеновград, които превъзхождаха нашите момичета единствено с повече игрови опит и това пролича от самото начало, когато поведоха с 21:8 точки. В крайна сметка мачът приключи 65:45 в полза на Асеновец.

От клуба поздравяват класните си съперници, с които Вълците биха искали да играят 1-2 пъти месечно, а не годишно – това е и основен извод, който може да се извади от участието в турнира. „Подобни двубои ни развиват, ние сме в ролята на догонващ, но аз лично съм много доволен, че наближаваме с бързи темпове. Продължавайте все така, момичета, и вашият труд ще бъде възнаграден. Играете красив баскетбол с много взаимодействия, остава да натрупаме още опит и да изчистим грешките.“, сподели треньорът на децата Пенко Велчев.

„От името на целия клуб и всички деца благодарим от сърце на Община Разград за подкрепата до момента и вярваме, че успехите и прогреса ни ще бъдат най-силната мотивация на цялата общност да намерим дългочаканото решение на темата със залата. Така всички тези деца ще имат възможността да развиват потенциала и страстта си към тази великолепна игра без ограничения – дължим им го, ние, възрастните, сме длъжни да дадем най-доброто на разградските децата.“ – коментира още Велчев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *