За трети път разградски кмет в ръководството на Сдружението на общините

Кметът на Община Разград Добрин Добрев бе избран за член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Това стана по време на заседание на Общото събрание на НСОРБ, което се провежда на 27 и 28 февруари в София и в което участват 387 делегати от 223 общини. Община Разград е представлявана на събитието от Кмета Добрин Добрев и председателя на Общинския съвет Галина Георгиева.

Във втория ден от заседанието с тайно гласуване от всички делегати на форума бе избран 23-членен Управителен съвет и 5-членен Управителен съвет на НСОРБ за мандат 2023 – 2027 г.

Предстои избор на председатели на Управителния и Контролния съвет, а след края на Общото събрание ще се проведе и първото заседание на новоизбрания УС на НСОРБ, на което ще бъдат избрани заместниците на председателя.

Припомняме, че двама от предшествениците на Кмета Добрин Добрев също бяха част от ръководството на кметското сдружение – Венелин Узунов бе председател на УС на НСОРБ, а в предходния мандат(2019-2023 г.) Денчо Бояджиев бе председател на Контролния съвет на организацията.

Г-н Добрев бе номиниран от 35-те си колеги от Северен централен район по време на въвеждащото заседание на общините от Северния централен район за планиране, което се проведе във Велико Търново на 12 и 13 февруари.

 

 

One Reply to “За трети път разградски кмет в ръководството на Сдружението на общините”

  1. Г-нДобрев,да е жив и здрав и още минимум два-три мандата кмет на Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *