За трети пореден път ОУ”Васил Априлов”-Исперих победи в Областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

Областно състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” се проведе на базата на “Аварийно-спасителния отряд” в Разград на 14 май от 9.30 часа – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Официален старт на надпреварата дадоха директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев и заместник областният управител Надя Йорданова. На състезанието присъстваха директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Симеонов, заместник директорът комисар Иван Игнатов, началникът на РУО Ангел Петков и председателят на БЧК д-р Милена Кехайова.

В инициативата участваха 8 отбора от общините Цар Калоян, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Разград. За първи път община Исперих се представи с два отбора. Участниците на възраст от 6 до 8 клас демонстрираха практическите си умения в обособени 4 учебни центъра, всеки с по няколко модула:

I -ви учебен център „Защита при бедствия”- Действие при природни бедствия – земетресение и наводнение.

II – ри учебен център „Защита при промишлени аварии, радиоактивно заразяване, химическо замърсяване и биологични агенти”.

III – ти учебен център „Пожарна безопасност”

IV – ти учебен център „Първа помощ”

Учениците решаваха и писмен тест с теоретични казуси. Целта на състезанието бе да се провери нивото на знанията за поведение и действие за защита при различни видове бедствия, пожари и промишлени аварии, придобити през основния курс на обучение в системата на средното образование и да се популяризира дейността на ГД“ПБЗН“ сред подрастващите. Участието в състезанието е отборно. Всеки отбор се състои от четирима състезатели и един ръководител – педагог. На първо място се класира отборът, получил най-много точки от сбора на точките от теоретичния и практически изпит (максимален брой 60+240=300).

И тази година първенец в надпреварата стана отборът на ОУ „Васил Априлов” – Исперих с комплексен сбор точки 243. С 226 точки на второ място се класираха децата, които представиха община Лозница. Трето място с 216 точки зае тимът от Разград. Наградите на победителите – купи и грамоти връчи директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев. За всички участници бяха осигурени раници, тениски, шапки и химикали с логото „Млад спасител“.

 

One Reply to “За трети пореден път ОУ”Васил Априлов”-Исперих победи в Областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“”

  1. Какъв е проблема да напишете имената на училищата от Лозница и Разград? Те също са положили не малко труд да се класират достойно, така че заслужават уважение!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *