За седмица глобиха шестима пешеходци, пресичали неправилно

Пътна полиция

508 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 7 до 13 ноември 2022 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 592 фиша и 76 акта. Осем от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение по пътищата са санкционирани шестима пешеходци и един мотоциклетист.

Установени са двама шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При единия от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на 8 моторни превозни средства – в седем от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на алкохол.

През посочената седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което един човек е пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 7 до 14 ноември се проведе специализирана полицейска операция с насоченост към пешеходците. В хода на акцията са проверени 704 превозни средства и 871 лица. Засечени са 174 нарушения, за които са съставени 137 фиша и 37 акта. Санкционирани са шестима пешеходци за неправилно пресичане и внезапно излизане на пътното платно, а петима – за пресичане на нерегламентирани места. Един водач е глобен за това, че не е осигурил предимство на пешеходец, а трима – за нарушения на правилата за престой и паркиране в райони на пешеходни пътеки, кръстовища, на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *