За пръв път конкурсът за великденски рисунки, организиран от Областния управител, се провежда онлайн

За шеста поредна година Областна администрация Разград организира конкурс на тема: „Великден през моите очи“, под патронажа на Областния управител на област Разград. Тази година за пръв път ще се проведе изцяло онлайн – информират от пресслужбата на Областна администрация.

В организацията на конкурса съдействат Регионално управление на образованието Разград; директори на училища, центрове за подкрепа на личностното развитие и детски заведения на територията на област Разград.

Целта на инициативата е запознаване и съхранение на традициите, свързани с големия християнски празник Великден, както и насърчаване на децата за творческа и индивидуална изява.

В конкурса могат да участват деца и ученици от детските заведения и училищата в област Разград, индивидvaлнo в четири възрастови групи: деца до 6-годишна възраст; ученици от I до IV клас; от V до VIII клас и от IX до XII клас.

Форматът, както и материалите и техниката, които ще се използват за изработване на Великденските рисунки, са без ограничения.

Критериите за оценка на творбите ще бъдат следните:

  1. Творбите да отговарят на темата;
  2. Изразителност на рисунката и креативност;
  3. Оригиналност и творчески подход – култура на цвета – цветови съчетания, създаване на цветова гама и хармония.

Предвид извънредното положение и спазването на стриктни мерки за ограничаване навлизането и разпространението на заразата с коронавирус в област Разград, тази година творбите не трябва да се изпращат или предават в Областна администрация Разград. Рисунките следва да са сканират или заснемат с фотоапарат/телефон и да бъдат изпратени на следния, специално създаден за конкурса адрес, на електронна поща: konkursvelikdenrz@mail.bg. Творбите ще бъдат публикувани своевременно във фейсбук страницата на Областна администрация Разград, като по този начин ще бъде организирана виртуална изложба, където всички фейсбук-потребители ще могат да гласуват. Рисунките ще се оценяват от компетентно петчленно жури. В писмото по електронна поща трябва да има следната информация: име и фамилия на ученика, клас, телефон; име и фамилия на ръководителя/родителя, телефон; име, адрес и телефон на училището, детската градина или школата.

Срокът за изпращане на снимките на творбите е 20.04.2020 г., включително.

Наградите за конкурса няма да се връчват лично и няма да се организира тържествена церемония за награждаване на победителите, а ще бъдат предоставени ваучери за покупка на стоки по избор от определени търговски обекти. Ще бъдат връчени следните награди: награди за авторите на творбите с най-висока художествена стойност, заели първо, второ и трето място във всяка възрастова група; поощрителни награди за оригиналност за всяка от възрастовите групи; специални награди за рисунките, събрали най-много харесвания /лайкове/ във фейсбук страницата на Областна администрация Разград.

Награденият фонд ще бъде в размер на 500 лева.

Заелите призови места участници ще бъдат обявени на Фейсбук-страницата на Областна администрация Разград, на 24.04.2020 г. Очаква ги и специална изненада!

За информация и контакти: Диана Петрова – главен експерт в Областна администрация Разград, тел.: 0895 518 111.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *