За пръв път – два смъртни случая с COVID-19 в един ден, вече са общо 20

Коронавирус

За пръв път от РЗИ-Разград оповестяват два смъртни случая с COVID-19 в един ден. Това сочи справката, обявена от пресцентъра на Областна администрация-Разград. С новите починали жертвите на световната пандемия в Лудогорието вече са 20.

Новозаразените са 17, прави впечатление, че заразата продължава да се концентрира в областния град, в останалите селища случаите са единични. Има момиче на 17 години, което предполага, че е ученичка, от кое училище е обаче не успяхме да научим от РУО, тъй като се оказа, че и тази информация вече се съхранява в РЗИ, откъдето не считат за нужно да съобщят в кои училища се учи дистанционно. От РУО само бяха категорични, че продължават да са на такъв тип обучение отделни паралелки, в областта няма цяло училище под карантина.

Ето цялата информация от РЗИ:

„Нови 17 потвърдени случаи на COVID-19 са регистрирани в област Разград на 19.10.2020 г. Има и двама починали от COVID-19.

СЛУЧАИТЕ СА СЛЕДНИТЕ:

  1. Жена на 55 г. от гр. Разград. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет. Изследван e в микробиологична лаборатория към МБАЛ – Разград /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е с лека клинична симптоматика. Оставена в дома с предписание за 14 дневна изолация.

Придружаващи заболявания: Артериална хипертония II ст. Хашимото.

  1. Мъж на 52 г. от гр. Разград. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в микробиологична лаборатория към МБАЛ – Разград /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е с лека клинична симптоматика. Оставена в дома с предписание за 14 дневна изолация.

Придружаващи заболявания: Не съобщава.

  1. Жена на 71 г. от гр. Разград. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет. Изследван e в микробиологична лаборатория към МБАЛ – Разград /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е с лека клинична симптоматика. Оставена в дома с предписание за 14 дневна изолация.

Придружаващи заболявания: Артериална хипертония II ст.

  1. Мъж на 67 г. от гр. Разград. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет. Изследван e в микробиологична лаборатория към МБАЛ – Разград /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е с лека клинична симптоматика. Оставен в дома с предписание за 14 дневна изолация.

Придружаващи заболявания: Не съобщава.

 

  1. Жена на 42 г. от гр. Разград. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет. Изследван e в микробиологична лаборатория към МБАЛ – Разград /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е прието за лечение в ОИБ на МБАЛ – Разград.

Придружаващи заболявания: Не съобщава.

  1. Жена на 17 г. от гр. Разград. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет. Изследван e в микробиологична лаборатория към МБАЛ – Разград /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е прието за лечение в ОИБ на МБАЛ – Разград.

Придружаващи заболявания: Не съобщава.

  1. Жена на 42 г. от гр. Разград. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/ Изследван e в микробиологична лаборатория към МБАЛ – Разград /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е без клинична симптоматика. Оставена в дома с предписание за 14 дневна изолация.

Придружаващи заболявания: Не съобщава.

 

  1. Жена на 42 г. от община Разград. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в микробиологична лаборатория към МБАЛ – Разград/платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е без клинична симптоматика. Оставена в дома с предписание за 14 дневна изолация.

Придружаващи заболявания: Не съобщава.

  1. Мъж на 39 г. от община Исперих. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в микробиологична лаборатория към МБАЛ – Разград/платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е с лека клинична симптоматика. Оставен в дома с предписание за 14 дневна изолация.

Придружаващи заболявания: Не съобщава.

  1. Жена на 39 г. от гр. Разград. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/ Изследван e в микробиологична лаборатория към МБАЛ – Разград /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е с лека клинична симптоматика. Оставена в дома с предписание за 14 дневна изолация.

Придружаващи заболявания: Не съобщава.

  1. Жена на 63 г. гр. Разград. Приета за лечение в ОИБ към МБАЛ – Медика. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен.

Придружаващи заболявания: Захарен диабет тип II.

  1. Жена на 70 г. от община Цар Калоян с. Езерче. Приета за лечение в УМБАЛ „Канев“, гр. Русе. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен.

Придружаващи заболявания: Хронична сърдечна недостатъчност, Мозъчно-съдова болест, Артериална хипертония  II ст., Захарен диабет тип II.

  1. Мъж на 41 г. от гр. Разград. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в СМДЛ „Рамус“ – София /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е с лека клинична симптоматика. Оставен в дома с предписание за 14 дневна изолация.

Придружаващи заболявания: Не съобщава.

  1. Мъж на 68 г. от община Разград, с. Мортагоново. Приет за лечение в УМБАЛ „Канев“, гр. Русе. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен.

Придружаващи заболявания: Артериална хипертония II ст., Захарен диабет тип II.

  1. Жена на 24 г. от община Лозница, с. Каменар. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е без клинична симптоматика. Оставена в дома с предписание за 14 дневна изолация.

Придружаващи заболявания: Не съобщава.

  1. Жена на 24 г. от Лозница, с. Манастирско. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет. Изследван e в микробиологична лаборатория към МБАЛ – Разград /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е без клинична симптоматика. Оставена в дома с предписание за 14 дневна изолация.

Придружаващи заболявания: Бронхиална астма, Хашимото.

  1. Жена на 51 г. от община Лозница, с. Бели Лом. Приета за лечение в СБАЛПФЗ „Д-р Д. Граматиков“, гр. Русе, където е хоспитализирана. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в СМДЛ „Здраве -99“ ООД – Русе. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен.

Придружаващи заболявания: Артериална хипертония II ст.,       Захарен диабет тип II.

 

ПОЧИНАЛИ ОТ COVID 19:

Жена  на 77 г. от общ. Кубрат, с. Задруга. Приета за лечение в ОПФ към МБАЛ – Разград. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в микробиологична лаборатория към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен.

Придружаващи заболявания: Артериална хипертония II ст.

Прави екзитус леталис на 19.10.2020 г.

 

Жена  на 63 г. общ. Цар Калоян, с. Езерче.  Приета за лечение в ОИБ към УМБАЛ „ Канев“ – Русе. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в  УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен.

Придружаващи заболявания: Артериална хипертония II ст.

Прави екзитус леталис на 19.10.2020 г.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *