За ден двама минаха през КПП-тата без да изпълнят полицейско нареждане, разследват ги

Бързи производства са образувани срещу двама нарушители, опитали да преминат през контролно-пропускателните пунктове в Разград – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Около 10.45 часа на 21 април на КПП /вход-изход/ на улица „Любен Каравелов“ към Исперихски път 55-годишен мъж от село Голям Извор не се подчинил на полицейско разпореждане да обърне в обратна посока автомобила си „Рено Еспейс“, тъй като нямал основателна причина да влиза в Разград. Преминал през пропускателния пункт в посока областния град.

Около 17.30 часа на 21 април на КПП на бул. „Априлско въстание“ /музей „Абритус“/ 38-годишен мъж от село Стражец не изпълнил полицейско разпореждане да се върне в населеното място по постоянен или настоящ адрес, тъй като липсвала неотложна причина за пътуването му. Той преминал през КПП-то и влязъл в Разград.

Водят се разследвания за престъпления по чл.270, ал.1 от Наказателния кодекс, който предвижда за този, който противозаконно пречи на орган на властта да изпълни задълженията си, наказание лишаване от свобода до 3 години или глоба от 500 до 2000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *