За Деня на Разград – сладък подарък за 400 потребители по проекта „Топъл обяд в община Разград“

Сладък подарък ще получат днес 400-те потребители на социалната услуга по проекта „Топъл обяд в община Разград“  – съобщават от пресслужбата на Община Разград. Към кутията с вкусната паста ще има и информационна дипляна за Деня на Разград 28 януари.

Това е една от съпътстващите дейности по проекта, който Община Разград изпълнява от началото на 2023 г. Всеки делничен ден 400 жители на 17 населени места от общината получават супа, основно ястие, хляб, а веднъж седмично – десерт. В Разград това става в два пункта – в централната част на града и в жк „Орел“. С допълнително споразумение срокът на проекта бе удължен до 30 септември 2025 г.

Той се финансира по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05SFPR003-1.001 „Топъл обяд“ по Оперативна Програма за храни и основно материално подпомагане. Доставчик на храната е ЕТ“Петър Цонев-Петров-Цонев“.

Целта на съпътстващите мерки е нашите съграждани в нужда да усетят духа на Деня на Разград, подобни подаръци получават и за други по-големи празници.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *