Затвор и глоби за бащата и сина, откраднали пътни знаци, признали вина и възстановили щетите на АПИ

Разградският районен съд одобри споразумение, с което подсъдимите баща и син – Алеко А. и Съби С. се признаха за виновни в това, че в началото на месец март 2021 г. са извършили кражба, в условията на повторност, на 10 стоманени стълба с монтирани върху тях 18 знака от Северната индустриална зона на Разград. Това съобщават от пресслужбата на Окръжен съд-Разград.

Те се признаха за виновни и по второто обвинение за извършено престъпление по чл. 344, ал.2 от НК, че са премахнали знаци, предназначени за обезпечаване сигурността на движението на автомобилния транспорт. Двамата използвали тръбите на обща стойност 4246,98 лева, за да си направят ограда на имота, в който живеят, в близко до града село.

Липсата на пътните знаци е установена при обход на служители на Областното пътно управление на 5 март тази година.

Пред съда и двамата заявиха, че са съгласни с постигнатото споразумение, подписали са го доброволно, разбират последиците и са съгласни с тях.

Разградският районен съд прецени, че то не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

За извършените две престъпления 60-годишният Алеко А. прие да му бъде наложено едно общо наказание „лишаване от свобода“ в размер 8 месеца при общ първоначален режим и глоба в размер на 700 лева. За същите престъпления 34-годишният му син Съби С. ще търпи наказание „лишаване от свобода“ в размер на 10 месеца при първоначален общ режим и глоба в размер на 900 лева.

Намаленият размер на наказанието на по-възрастния мъж е съобразено както с неговата възраст, така и с влошеното му здравословно състояние.

Възстановени са нанесените щети на Агенция „Пътна инфраструктура“ София.

Осъдените следва да платят и разноските, направените по наказателното производство.

Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *