Затвор за разградчанин, не си спазвал пробационните мерки заради хулиганство и съпротива срещу полицията

Съд

Състав на Окръжен съд – Разград замени остатъка от наказание „пробация“ в размер на 9 месеца и 2 дни, наложено на Метин Е. с ефективно „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца и 16 дни. Това съобщават от пресслужбата на съда.

Предложението за замяна на наказанието е направено от Пробационния съвет в Разград, след като мъжът спрял да изпълнява определените му мерки.

На 13 август 2020 г. 30-годишният мъж сключил споразумение по наказателно дело, одобрено с определение на Районен съд- Разград, с което се признал за виновен, че на 16.07.2020 г., пред сградата на РУ на МВР Лозница е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицейски служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред и по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм.

Наложени му били три пробационни мерки – „задължителна регистрация по настоящ адрес” с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично; „задължителни периодични срещи с пробационен служител” – три пъти месечно и „безвъзмезден труд в полза на обществото“ – 150 часа – два пъти седмично по 3 часа. И трите мерки са за срок от една година и шест месеца.

За отклонения от изпълнението на наложеното наказание, без установени основателни и уважителни причини, на Метин е наложено дисциплинарно наказание „Писмено предупреждение за замяна на пробацията с наказание лишаване от свобода“. Той продължил да допуска отклонения като нарушил изготвените графици по пробационните мерки за месеците април и май 2021 г., като е отработил едва 31 часа безвъзмезден труд. При проверки същият не е бил установяван и на адреса си.

Заради системно проявената от него незаинтересованост и неизпълнение на наложените пробационни мерки, съдът замени неизтърпяната част от наказанието „пробация“ в размер на 9 месеца и 2 дни с наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца и 16 дни, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *