Затварят още две отделения в разградската болница

Корона

Още две отделения в МБАЛ”Св. Иван Рилски”-Разград затварят – научи Разград24/7 от достоверен източник. По този начин неработещите звена в лечебното заведение стават 3, а още няколко са трансформирани в COVID-отделения.

Причината за затварянето е недостигът на персонал в отделенията, в които се приемат пациенти с COVID-19. По наша информация в тях се командироват около 10 медицински сестри и санитари от отделенията по очни болести и ушно-носно-гърлени болести, самите отделения затварят врати, а лекарите излизат в отпуск.

Командировките са за срок от 2 ноември до края на месеца.

Припомняме, че в четвъртък от ръководството на болницата обявиха, че заради болни медицински лица затваря Гасторентерологичното отделение. Пак оттам уточниха, че се разкрива трето отделение за пациенти с COVID-19 – доскорошното Първо вътрешно. С Инфекциозно и Отделението по пневмология и фтизиатрия общо леглата за болни от Коронавирус са 69.

Според актуалните към вчерашна дата данни, оповестени от Областна администрация, хоспитализираните с COVID-19 в областта са 89. Част от разликата вероятно идва от болницата в Исперих, но тъй като там едва ли има капацитет за разкриване на 20 легла, вероятно и в разградската болница през последните 2 дни са разкрити още места за лечение на болни с COVID-19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *