Засилен контрол по пътищата, полицията предупреждават и, че телефонните измамници се активизират по празниците

Предприети са всички необходими мерки за нормалното и безпроблемно протичане на честванията по повод 134 години от Съединението на България – 6-ти септември и свързаните с празника почивни дни – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

В ОДМВР-Разград своевременно ще бъде получавана информация за местата и характера на мероприятията, свързани с празника и с други публични прояви. Съобразно изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия е завишен контролът при транспортирането, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства с цел недопускане на инциденти.
По време на предвидените публични прояви общественият ред ще се осигурява със силите на Охранителна полиция по места.

Криминалистите обръщат внимание на гражданите, че телефонните измамници се активизират през празнични дни. Остава препоръката към жителите на областта да не влизат в контакт с непознати лица по телефона и да не предават по никакъв повод поискани им пари. Да бъдат бдителни за съмнителни лица на места с присъствие на много хора и да помолят близки да наглеждат жилищата им, ако ще отсъстват през празничните дни.

Пътна полиция при ОДМВР- Разград предприема мерки за осигуряването на безопасното движение по пътищата в областта за периода от 6 септември до 9 септември. Патрулни автомобили и полицейски служители ще подпомагат движението по пътищата в цялата област, ще осъществяват контрол за спазване на скоростните режими в населените и извън населените места, употреба на алкохол и упойващи вещества от водачите, използването на обезопасителни колани и системи. На 5 септември от 12:00 до 20:00 часа и на 6 септември от 8:00  до 12:00 часа е създадена необходимата организация за бързо, безпроблемно и безопасно напускане на града, както и при изходите на Разград – в посока град София, град Русе и град Варна. Същата организация е създадена и за последния почивен ден – 8 септември, за времето от 14:00 до 20:00 часа, когато се очаква обратен трафик. В почивните дни се предвижда и провеждане на специализирана полицейска операция, насочена срещу шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, ще се проверява и за правоспособността на водачите. Проверките ще се извършват по всички пътища и малките населени места.

От 5 до 8 септември по всички направление в Разградска област ще има засилен контрол на скоростните режими. При осъществяването на контрола на движението по пътищата ще се използват всички налични технически средства в ОДМВР – Разград за контрол на скоростта. Служителите на пътна полиция ще извършват проверки относно влезли в сила незаплатени наказателни постановления и фишове, като при наличие на такива на водачите ще бъдат отнемани свидетелствата за управление до заплащането на дължимите глоби.
От сектор „Пътна полиция“ призовават водачите на моторни превозни средства да спазват скоростните режими и правилата за безопасно движение, както и да бъдат търпеливи, ако на места се получат затруднения в придвижването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *