Засилен контрол по пътищата около 24 май, започва от утре

Пътна полиция

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението ще се проведе на територията на ОДМВР-Разград от 13.00 часа на 21 май до 19.00 часа на 25 май. Засиленият контрол на движението по пътищата ще се осъществява във връзка с почивните дни по повод 24 май – празникът на българската просвета и култура и славянската писменост.

От 1 януари до 19 май 2021 година на територията на ОДМВР-Разград са възникнали 154 пътно-транспортни произшествия, от които 29 тежки с 39 ранени лица. В сравнение със същия период на миналата година се наблюдава увеличаване на броя ПТП с 25.

За да не се допускат тежки катастрофи с ранени и загинали и да се ограничат предпоставките за тяхното възникване, ще бъде засилен контролът към спазването на разпоредбите на Закона за движение по пътищата от водачите на превозни средства и пътниците в тях. Пътните полицаи ще проверяват за употреба на алкохол или наркотични вещества, правоспособност на шофьорите, спазване на скоростните режими, управление на неизправни превозни средства, както и за спазване на пътните знаци и маркировка.

 

 4,418 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *