Засилено полицейско присъствие на 3 март

Служители от Охранителна и Пътна полиция в ОДМВР-Разград са ангажирани в опазването на добър обществен ред и безопасното придвижване по пътищата по време на Националния празник на Република България – 3-ти март. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разгра

Създадена е организация за гарантиране на обществения ред преди, по време и след празничните прояви, като в 4-те Районни управления на ОДМВР – Разград ще работят дежурни групи за реакция при постъпили сигнали от граждани за произшествия и инциденти.

Засилено ще бъде полицейското присъствие на местата с очаквано струпване на хора – автогари, големи търговски обекти, пазари и др., като полицейски екипи ще охраняват всички публични прояви, свързани с националния празник. Съобразно изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия ще бъде завишен контрола при транспортирането, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства с цел недопускане на инциденти. При необходимост ще се взаимодейства с териториалните структури на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и други компетентни държавни институции.

За дните с очаквана най-висока интензивност на движението по пътищата – 29 февруари – 3 март, са планирани специализирани операции за безопасно движение.  Полицейски сили ще извършват контрол по главните пътища и на входните и изходните артерии на големите населени места и в районите с концентрация на пътни произшествия в областта. Полицейските служители ще извършват проверки за правоспособността на водачите, употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за шофиране с несъобразена скорост.

За пореден път криминалистите напомнят: Никога не давайте пари и ценности на непознати. Искането на пари в телефонни разговори, под какъвто и да било предлог, е сигурен индикатор за телефонна измама. Незабавно прекъснете разговорите и сигнализирайте на свои близки или в най-близкото полицейско управление.  Пазете личните си вещи и домовете си! ОДМВР – Разград призовава при произшествия, инциденти или извършени престъпления да се подава незабавно сигнал на единния европейски номер 112 или в най-близкото Районно управление на МВР.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *