Засилено полицейско присъствие край църкви, автогари, базари и заведения по празниците

Във връзка с предстоящите зимни празници и свързаните с тях почивни дни в ОДМВР-Разград е създадена организация за осигуряване на обществения ред и безопасността на движението на МПС.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград съобщават, че по места са проведени срещи с органите на местната власт за предприемане на съвместни мерки, особено по местата, свързани със събиране на хора по време на празнични тържества. За целта в близост до коледни и новогодишни базари, заведения, църковни храмове, гари и автогари през визирания период ще има засилено полицейско присъствие.

Съвместно със служители на РДПБЗН-Разград са извършени проверки на питейни и увеселителни заведения в областта, където ще се провеждат празненства. Обект на контрол са организацията за пожарна безопасност, условията за евакуация, състоянието на отоплителните уреди и съоръжения, електрическите и вентилационните инсталации и системите за пожарогасене и пожароизвестяване.

ОДМВР-Разград апелира към повишаване на бдителността от страна на гражданите. Зачестяват джебчийските кражби, както и посегателствата върху необитаеми домове, за които се знае, че собствениците им отсъстват по-дълго време. Рискове съществуват и при употреба на пиротехнически средства в празничните дни, както и при продължителни пътувания.

В тази връзка е създадена необходимата организация за обезпечаване безопасността на движението по главните и второстепенни пътища в областта и по вътрешноградската мрежа предвид очаквания интензивен пътникопоток. Дейността на служителите от сектор „Пътна полиция“ ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, както и към контрол спрямо водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. През периода на празниците по пътищата ще се следи за спазване на скоростните режими от страна на водачите Наред с това нарядите ще осъществяват контрол и за спазване на въведените от Агенция „Пътна инфраструктура“ ограничения за движението по определени участъци от пътната мрежа.

От сектор „Пътна полиция“ в Областната дирекция напомнят на водачите на МПС да бъдат внимателни и толерантни на пътя, да спазват правилата за движение и да не подценяват рисковете при шофиране в зимни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *