Засадиха фиданки в социална институция и в детска градина за Седмицата на гората

Две залесителни акции посветиха на Седмицата на гората служителите от Държавно горско стопанство-Разград. Фиданки, предоставени безвъзмездно от разсадника на стопанството, бяха засадени в две институции, ангажирани с грижа за различни поколения български граждани.

На 4 април бе извършено залесявяне на фиданки от сребролистна липа в Дом за пълнолетни лица с деменция – гр. Разград. Това стана  по идея на директора на Комплекса от центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания – гр.Разград Нели Русева с участие на служители и деца от двете институции. Преди залесяването бе изнесена обяснителна лекция за Седмицата на гората, а на потребителите от КЦНСТДБУ бяха направени и подаръци: книжки – дневници.

На 9 април бе извършено залесяване на едроразмерни фиданки от кестен и сребролистна липа в двора на детска градина “Пролет” в село Стражец. Това стана с участието на деца от предучилищната група и персонала начело с директорката Петя Стефанова. Проведена бе беседа на тема „Трудовата дейност на лесовъдите, произвеждането, отглеждането и засаждането на фиданки от горскодървестни видове”. И тук бяха раздадени подаръци на малките участници – тематични книжки-дневници, предоставени от СЦДП гр.Габрово. В мероприятието  участваха лесовъдите: Нурай Хюсеин – ръководител разсадник, инж. Даниел Николов – ръководител участък и инж. Славин Славов – зам.-директор при ТП ДГС Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *