Започна събирането на данни за изготвяне на областната аптечна карта

Областна комисия започна работа по изготвяне на актуална аптечна карта на област Разград – съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Тя проведе днес в Областна администрация първото си заседание, което бе водено от заместник областния управител Найден Късов. Комисията е сформирана по заповед от Здравното министерство, а неин председател е областният управител Драгомир Златев. В състава й влизат представители на РЗИ, РЗОК, Регионалната фармацевтична колегия, Национална пациентска организация и общините в региона.

На заседанието бяха представени и обсъдени методиката за изготвяне на картата и минималния брой аптеки и магистър-фармацевти за региона. Бяха поставени и задачи на участващите институции за събиране и обобщаване на необходимата информация. Крайният срок е 15 септември.

В област Разград в момента работят общо 25 аптеки. В град Разград те са 15, в Исперих са 3, в Кубрат – 4, в Завет, Лозница, Цар Калоян и с. Дянково са по 1, а в общинския център Самуил такава няма. Сериозен проблем за хората в региона е липсата на денонощна аптека, като това е един от проблемите, на които комисията ще търси решение в своята работа.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *