Започна раздаването на хранителни пакети на семейства, останали без храна

Днес започна предоставянето на хранителни пакети на семейства от община Разград, които в условията на извънредно положение се нуждаят от храна. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Община Разград реализира тази мярка за подпомагане в сътрудничество с БЧК, Центъра за обществена подкрепа към сдружение ЖАНЕТА и Отдел „Закрила на детето“-Разград. Преди първите пакети да бъдат транспортирани от БЧК до домовете на нуждаещите се при спазване на санитарно-хигиенни мерки представители на тези институции обсъдиха как още по-ефективно в подкрепа на семействата, които остават без храна, ще продължи инициативата. В дискусията участваха и Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев, заместник-кметът Милена Орешкова и директорът на Домашен социален патронаж Румяна Балтова.

Първите 8 хранителни пакета потеглиха към селата: Дянково, Раковски, Топчии, Осенец и Благоево. Други 15 пакета днес бяха предоставени за семейства от Разград, които са останали без прехрана. Във всеки хранителен пакет има по: 1 пакет брашно, 1 пакет леща, 1 пакет боб, 1 пакет ориз, 1 пакет захар, 1 кутия пастет, 2 буркана лютеница, 3 пакета макарони и 1 бутилка олио,

Досега над 40 са подадените заявки, представителите на институциите, участващи в инициативата, установяват кои от семействата имат спешна нужда от подпомагане и в този ред заявките се изпълняват.

Сигналите за нуждаещите се граждани се подават на тел. 084/660283 – на Център за обществена подкрепа към сдружение „ЖАНЕТА“ в работни дни между 9,00 и 17,00 ч. Средствата за закупуване на пакетите се осигуряват от дарители на банкова сметка: BG62TEXI95453105985600 TEXIBGSF ТЕКСИМ БАНК АД,  като в основанието на превода трябва да бъде вписано: „Дарение за Домашен социален патронаж с цел подпомагане на нуждаещи се в извънредно положение“. Продуктите се закупуват от Домашния патронаж, окомплектоват се в БЧК и след това представители на двете институции и на ЖАНЕТА ги разнасят по домовете на нуждаещите се. Първите дарители по тази сметка бяха предприемачите Милен Минчев, Никола Николов и Стефан Томов.

В междуинституционално партньорство същите организации осигуряват и топъл обяд за самотни, трудно подвижни хора и хора с увреждания, като средствата за това се набират по същата банкова сметка.

Служители на Община Разград продължават да изпълняват и поетия преди близо 3 седмици ангажимент да се закупуват лекарства и хранителни продукти на трудно подвижни хора, които нямат родственици на територията на населеното място. От 17 март до днес са одобрени 22 подобни заявки, те се събират на тел. 084/618 218 в работни дни.

3 Replies to “Започна раздаването на хранителни пакети на семейства, останали без храна”

  1. И моите внуци са настанени при нас от Закрилата.Двамата са ученици. Аз съм домакиня а съпругът ми е с пенсия 245 лв. Защо никой не ни потърси или пита на какъв хал сте?

    1. Щом имаш интернет и успяваш да причатиш…ЗНАЧИ СИ ДОБРЕ,АЙ ЧАО!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *