Започна демонтаж на амортизирана детска площадка, на нейно място в понеделник ще се постави ново съоръжение

Работници от Общинско предприятие „Паркстрой“ започнаха днес демонтаж на амортизирано детско съоръжение, част от детска площадка в района на блоковете „Морави“ в Разград, източно от блока на ул. „Перистър“3. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Площадката е изградена преди повече от 10 години по проекта за облагородяване на седем разградски квартала. Комплексът с пързалката е многократно ремонтиран вследствие на увреждания от метеорологичните условия и от вандалски посегателства, но в дървените елементи има гнилостни процеси, които вече правят съоръжението опасно за децата, които го използват. Затова Община Разград взе решение това съоръжение да бъде демонтирано, а на негово място в понеделник, 31 май, ще бъде инсталирано ново детско съоръжение – комплекс с пързалка – със същите габарити. Люлката на площадката няма да се подменя, тъй като няма увреждания. Пясъчникът, част от площадката, ще се допълни с пясък.

В същия район в момента от други работници от ОП“Паркстрой“ се извършва и косене на зелените площи.

Следващата детска площадка, която подлежи на основен ремонт, е до блок „Черно море“.

Община Разград призовава гражданите да съдействат за опазване на съоръженията, изградени за ползване от децата на Разград и да подават своевременно сигнали до компетентните институции при установено от тях нарушение.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *