Започна дезинфекцията на обществени места в Разград

Започнаха дезинфекционните мероприятия в изпълнението на Заповед на Кмета на Разград 294/16.03.2020 г. за прилагане противоепидемични мерки във връзка с недопускане разпространението на Коронавирус. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

С две новозакупени гръбни моторни пръскачки „Райдер“ служители на ОП“Паркстрой“ със защитни облекла и маски стартираха дезинфекционните мерки от спирките до и срещу бившето АПК по бул. „Априлско въстание“, след което минаха по централния площад „Възраждане“(Ларго), край джамията „Ибрахим паша“, градинката с Часовниковата кула, ул. „Дунав“, ДГ“Митко Палаузов“ и други места в централната част. Утре дезинфекцията продължава в друг район на града. 20 литра е капацитетът на всяка от пръскачките, с едно зареждане може да се дезинфекцира площ от 1 декар.

С препарата „Вироцид“ се пръска по пейките, автобусните спирки, пред обществени сгради, детските площадки, в дворовете на детските градини.

Седналите на пейките в централната част на Разград граждани откликваха на призива на служителите на общинското предприятие да станат, за да бъде дезинфекцирана пейката, на която седят. Тъй като и днес те не бяха никак малко,  Община Разград отново апелира хората да не излизат без необходимост от домовете си, а когато това се налага, да спазват санитарно-хигиенните мерки.

На работно съвещание при заместник-кмета Добрин Добрев от сметосъбиращата фирма „Еф Си Си“ съобщиха, че по собствена инициатива са започнали дезинфекция на съдовете за смет още от неделя, 15 март. Дезинфекцират се и превозните средства, с които се изхвърля извозва боклука. След разговори с фирма-разпространител на препарати за дезинфекция, бе осигурено и по-голямо количество от същия препарат „Вироцид“ – 200 литра, с който от утре, 18 март, с метачна машина „Еф Си Си“ започва дезинфекцирането на улиците в града. Дезинфектант ще бъде осигурен и на кметовете на населени места, които да организират мероприятията по дезинфекция в селата. Според разходните норми на тон вода се поставя по 2,5 литра от препарата.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *