Започнаха ремонтите на 15 улици

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед на първите асфалтирани улици по обособена позиция 2 от обществената поръчка „Извършване на СМР по обособени позиции“, обявена от Община Разград.Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

След провеждането на обществената поръчка бе сключен договор с „Пътно строителство“АД, чиито работници от понеделник, 24 август, стартираха извършването на текущ ремонт по 15 улици. Участъците, включени в обособената позиция, са част от улиците, за чийто спешен ремонт граждани са подавали жалби в общинската администрация през последните 3 години.

В първите два дни от изпълнението на договорените дейности текущ ремонт е извършен на улиците: „Полковник Марков“, „Плиска“ и „Ахелой“.

Във връзка със сигнал от граждани в социалната мрежа Фейсбук заместник-кметът Добрин Добрев посети първо  ул. „Плиска“. След като установи, че е асфалтирана част от нея, г-н Добрев разговаря с ръководството на фирмата-изпълнител и увери жителите на ул. „Плиска“, че текущият ремонт на улицата ще продължи в целия участък от пресечката с ул. „Полк. Марков“ до пресечката с ул. „Абоба“.

Заедно с техника по асфалтополагане в „Пътно строителство“ Тургай Хюсеинов заместник-кметът Добрин Добрев посети още няколко от улиците, чието асфалтиране предстои. Двамата уточниха какви корекции ще са необходими поради проблеми с отводнителната система на ул. „Околчица“ – тупик до ул. „Добровска“ западно. Граждани поставиха и въпрос относно стесняването на единия край на източната част на същата тупикова улица. Координирането на дейностите между Община Разград и фирмата-изпълнител и отстраняването на възникнали проблеми ще продължи и по време на изпълнението на обществената поръчка.

В по-голямата част на ремонтите на улици в Разград е включено преасфалтиране на пътното платно, в няколко участъка има предвидено и фрезоване и поставяне на бордюри. Договорът по тази обособена позиция е на стойност 302 062,50 лв. без ДДС, продължителността му – 120 дни.

Всички улици вижте ТУК.

Г-н Добрев извърши оглед и на изпълнението на друга обособена позиция от обществената поръчка за улични ремонти. По нея е извършен текущ ремонт и кърпежи на централната улица в село Гецово. След приключването им  вече има възможност автобусите до и от Русе да минават през населеното място, което създава улеснение за придвижването на жителите на Гецово до областния град.

По други обособени позиции от обществената поръчка са извършени ремонти и на пътища между населени места от общината, на улици в селищата, предстои и изграждане на нова пешеходна алея в Гробищния парк в Разград.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *