Започнаха регистрациите на кандидат-кметовете: Калоян Монев – в Разград, Бюрхан Исмаилов – в Кубрат

Първите кандидати за местната власт вече направиха своите регистрации в общинските избирателни комисии.

В Разград първата регистрация е с вчерашна дата. Тя е на настоящата кметица на Радинград Хава Хюсеин. След няколко мандата от ДПС на този вот тя се явява като независим кандидат.

Днес са подадени предложенията на партия „МИР” – за кмет и за общински съветници. Кандидатът за градоначалник е адвокат Калоян Монев. Листата е неочаквано къса – само от 10 човека. Води я Калоян Монев, втори е неговият брат Антон Монев, трета в листата е адвокат Мария Павлова. Следва един от съратниците им в екологичните кампании Мариян Цанев. В листата следват Николай Шишев и Ивайло Красимиров Иванов. Изненадата е под №7 – Албена Илиева бе няколко пъти кандидат в листите на партия „Възраждане” и една от най-активните участнички в протестите срещу последното правителство на Бойко Борисов. Под №8 е Десислава Йорданова, следвана от Снежана Желязкова и Кремена Бабова.

С входящ №1 в ОИК-Кубрат е регистрацията на бившия кмет на общината Бюрхан Исмаилов. Той е издигнат от Местна коалиция  БНД (БНД – Обединени земеделци). Припомняме, че той доста изненадващо стана кмет на Кубрат през 2015 г., когато ДПС издигна нов кандидат след четирите мандата на Ремзи Халилов. Новият кандидат се оказа с фалшива диплома за средно образование. Самият Ремзи Халилов се яви като независим кандидат. Малко повече от година след това обаче Исмаилов бе отстранен от поста заради влязла в сила условна присъда за подписани през 2010 г.  документи с невярно съдържание.

Местната коалиция издига кандидати за 11 от селата в Кубратаско, част от тях бяха кметове от листите на Бюрхан Исмаилов, когато той ръководеше коалиция „Време за промяна”: Хюсние Расимова – Звънарци,  Нурджихан Юзеирова – Беловец и Юлиян Асенов – Сеслав. Онур Сюлейман е кандидат за кмет на Бисерци, Ганиме Сабриева – на Божурово, Окан Ефраимов – на Горичево, Шази Фетов – на Задруга, Джансу Фикрет – на Медовене, Мита Георгиева – на Савин, Айше Рафиева-Кючюкова – на Севар, Шенай Исмаилова – на Точилари, Калоян Атанасов – на Юпер.

Листата за общински съветници е от 21 човека:

1Бюрхан Исмаилов Мюзелифов
2Бистра Игнатова Милева
3Нуржихан Бахриева Юзеирова
4Анелия Илиянова Енчева
5Тургай Юсеинов Якубов
6Шерифе Ахмедова Ахмедова
7Людмил Савов Тихчев
8Нина Василева Тодорова
9Шази Мюсрефов Фетов
10Стефанка Стефанова Арнаудова
11Джанер Айдън Джумала
12Шабан Баязит Фейзула
13Нели Димитрова Николова
14Тунчер Мухамед Гюмюш
15Недялка Росенова Кирилова
16Айше Мехмедова Рафиева – Кючюкова
17Емилиян Христов Манушков
18Мита Станкова Георгиева
19Ганиме Амишева Сабриева
20Хюсние Фикрет Расимова
21Юлиян Светлинов Асенов

В останалите пет общински избирателни комисии все още няма подадени конкретни предложения за кандидати за местната власт. Срокът за това е следващият вторник, 26 септември.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *