Започва пробно гласуване, днес – пред Новия театър, в събота и неделя – на партера на Община Разград

РИК-Разград обяви графика за пробно машинно гласуване в областния център – съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

В Разград демонстрацията започва днес /29.10.2021 г./, от 15 часа. Устройството ще бъде разположено на стъпалата пред Общинския културен център /ОКЦ/. Пробното гласуване ще продължи до 18 часа. За тези, които нямат възможност в днешния делничен ден да опитат как се осъществява машинния вот, е предвидена демонстрация на 30.10.2021 г. и 31.10.2021 г. /събота и неделя/, в часовия интервал от 10 до 15 часа. Машината ще бъде разположена в преддверието на сградата на Община Разград на ул. „Бели Лом“ №37- А.

Всеки желаещ гражданин ще може да опита как се осъществява машинното гласуване, като отиде на посочените в графика дата, час и място. На място хората ще бъдат консултирани от представители на РИК – Разград.

На областно ниво експериментът ще бъде проведен със седем машини, доставени от „Сиела Норма“ АД. В устройствата е инсталирана демо версия за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември. Графикът за демонстрациите по общини ще бъде уточнен днес и утре, като РИК ще го обяви веднага, щом е готов.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *