Започва вторият безплатен курс по програмиране в Разград

За втора година в Разград ще се проведе безплатен курс по програмиране за ученици и възрастни. Обучението е с обща продължителност 8 месеца, с по 2 занятия седмично. Предназначено е за начинаещи и не се изискват предварителни умения по програмиране, а само базови познания по английски език. Курсът е практически ориентиран и крайната му цел е да подготви участниците за започване на работа в ИТ сферата. Кандидатстването за безплатния курс по програмиране е до 09.03.2023г и става на сайта https://digitalrazgrad.org/train-devs.

Лектор на курса ще бъде Емилиян Кадийски, който има над 10 г. опит като програмист и преподавател по програмиране. Той е съосновател на “Враца софтуер общество” – организация която през 2015 г. започна да развива ИТ индустрия във Враца от нулата. И вече може да се похвали, че към днешна дата има 5 софтуерни компании, в които работят над 70 души.

В момента завършва първото издание на курса и вече има софтуерна компания, която отвори офис в града – “Лудогорие софт”. Фирмата предоставя услуги по разработка на софтуер и работи основно по проекти за чужбина. Екипът е от 5 човека, основно участници в първото издание на курсовете по програмиране, които имат планове да се разрастват още до края на годината.

Инициативата за развитие на ИТ индустрия в региона е на новосформираната организация Дигитално общество Разград. Освен курсове се организират и интересни събития като CodeWeek Разград и Лудогорие Хак.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *