Залесяване, почистване и открити уроци за Седмицата на гората в Разградско

Горското стопанство в Разград отбелязва Седмицата на гората със залесяване, почистване и открити уроци. Това съобщават от Северноцентралното горско стопанство ДП-Габрово, като уточняват, че Седмицата на гората е традиционен празник на българската гора и на лесовъдите в България и се отбелязва се всяка година през първата седмица на месец април. През тази година Северноцентралното държавно предприятие е подготвило богата програма за увеличаване на зеленото богатство на региона.

На пети април горските служители организират засаждане на фиданки и  беседи относно залесяването с деца от ДГ „Пролет“ в село Стражец.

Държавно ловно стопанство „Воден-Ири Хисар“ ще почете празника със занимания по горска педагогика с ученици от ОУ „Христо Ботев“, засаждане на фиданки в двора на ДГ „Първи юни“, гр. Исперих, беседи и игри за гората, а на осми април ще заключително отбелязване на „Седмица на гората“ с ученици от ОУ „Н. Й. Вапцаров“, гр. Исперих.

На пети април Държавно горско стопанство „Сеслав“, гр. Кубрат ще чества празника с почистване на резервата „Сборяново“, съвместно с доброволци от близките села.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *