Закриха 7 паралелки в гимназиите още след първо класиране, някъде имало по 0 кандидати

Седем паралелки след 7 клас бяха закрити още след първото класиране – съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков. В някои от класовете нямало ни един кандидат, а в други по 1 или 2, там, където са се записали по трима, РУО е дало шанс на училищните управи за второ или трето класиране, най-вероятно обаче броят на закритите паралелки ще се увеличи.

Непопълнените и закрити паралелки са: „Механизация” в ПГ”Кл.Тимирязев”-Завет; „Софтуерни и хардуерни науки” в СУ”Христо Ботев”-Лозница; „Предприeмачество” в СУ”Христо Ботев”-Разград; „Икономическа информация и осигуряване” в ПГИ”Робер Шуман”-Разград; „Автомехатроника” и „Дограми и стъклопоставяне” в ПГТС”Христо Смирненски”-Разград и „Производство на облекло и текстил” в ПГО”Станка Николица Спасо-Еленина”.

Вече са излезли и резултатите от второ класиране, 33 деца са останали за него.  Записването им тече до 22 юли, след което ще е ясно дали ще има и нови закрити паралелки.

Общо 951 са седмокласниците, които са кандидатствали за гимназии след 7 клас. Плам-приемът, предвиден за тях и одобрен от МОН, бе за 56 паралелки – 19 профилирани и 37 професионални.

Паралелката с най-висок максимален бал е „Английски с немски език” в ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф” – 499 точки, следвана от „Биология и химия” в ППМГ”Акад. Никола Обрешков”-Разград с 488 точки, тя е и с най-висок минимален бал – 355,500 точки, следвана от друга паралелка в ППМГ – „Информатика” – 325,500 точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *