Задържаха шефа на “Миграция” и още четирима, участвали в престъпна схема за получаване на визи за дългосрочно пребиваване

Днес, 14.08.2023 г., при съвместна акция на Окръжна прокуратура-Разград и дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР е задържан П.М., началник на група „Миграция“ при ОДМВР-Разград. Това съобщават от държавното обвинение в града. Според неофициална информация Павел Маринов е задържан на работното си място.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 302, т.1 б „а“ във вр. с чл. 301 ал. 1 от Наказателния кодекс.

При същата акция са задържани още две лица – Т.К. и С.С., съпричастни към извършеното престъпление, както и две жени, извършвали преводачески услуги. Издирва се още едно лице. В случая се касае за престъпна схема, при която Т.К. и С.С. са посредничили при набирането на кандидати за получаване на виза тип D, даваща право на дългосрочно пребиваване в Република България. За целта двамата намирали адреси, на които фиктивно регистрирали чужденци, без да имат намерение да пребивават на тях. В качеството си на началник на група „Миграция“ при ОДМВР-Разград П.М. е трябвало да извършва проверки дали действително посочените лица се намират на дадените адреси, което свое задължение той не е изпълнявал.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Разград се извършват процесуално-следствени действия на множество адреси.

Повече подробности по случая ще бъдат изнесени на пресконференция на ръководителя на Окръжна прокуратура-Разград Тихомир Тодоров – съобщи самият той за Разград24/7.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *