“Живот без дрога” вече не е музикален конкурс, остава спортната част, новото е конкурс за плакати

За 21-ва поредна година ОДМВР-Разград организира конкурс за най-оригинално послание срещу наркотиците „Живот без дрога” – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

От своя старт през 2000 г. до сега инициативата претърпя промени, като към традиционния музикален модул през 2012 г. се прибави и спортен модул. Целта на конкурса е да се осъществява превенция на разпространението и употребата на наркотични вещества сред подрастващите, да бъдат насочени младите хора към осмисляне на свободното им време с творчески и спортни изяви вместо рисково поведение в обществото.

За първи път тази година конкурсът не е музикален, но наред със спортния модул ОДМВР-Разград организира конкурс за плакат на тема „Живот без дрога”. В изработването на постер, носещ авторско послание по темата, могат да се включат ученици от V до XII клас от учебните заведения в Разградска област. Сроковете за включване в инициативата и датите на провеждане на конкурса са подробно описани в приложения

С Т А Т У Т

“ЖИВОТ БЕЗ ДРОГА”

инициатива на ОДМВР-Разград за превенция

срещу наркоманиите сред младите хора

Инициативата “Живот без дрога”  се реализира за пръв път през 2000 година, когато се провежда областен конкурс, в който младите хора от Разградски регион изразяват своето отношение към проблема с наркоманиите чрез творчество – авторски текст и музика на песен. В продължение на 20 години конкурсът “Живот без дрога” се наложи като очаквано поле за изява сред тийнейджърите, където те представят своите послания срещу дрогата. От 2012 г. стартира и спортният модул като алтернатива на рисковото поведение на младите хора през свободното им време.

ЦЕЛ: Превенция на разпространението и употребата на наркотични вещества сред подрастващите и насочване на младите хора към осмисляне на свободното им време чрез поощряване на творческите и спортните им изяви като алтернатива на рисковото поведение.

Организатор на инициативата “Живот без дрога” е Областна дирекция на МВР – Разград.

Партньори в реализирането й са: РУО на МОН, УСШ „Руси Бухтев” – Разград и Превантивно-информационен център към ОбСНВ-Разград.

Дългогодишни спонсори на инициативата са “Амилум – България” ЕАД и “Балканфарма – Разград” АД, като чрез тяхната финансова помощ се осигуряват награди на отличилите се и предмети с логото на инициативата за всеки участник.

І. СПОРТЕН МНОГОБОЙ “ЖИВОТ БЕЗ ДРОГА”

IX-тото спортно състезание ще се проведе на 02.04.2020 г.

от 09.00 часа в спортна зала „Лудогорец” – гр.Разград

Регламент:

За участие в спортния многобой се допускат отбори от 6 човека – 3 момчета и 3 момичета, разпределени в две възрастови групи:

I група – 5 и 6 клас

II група – 7 и 8 клас

Всяко училище може да определи по един отбор от възрастова група, който ще участва в състезанията.

Отборите се състезават в занимателни спортни игри, при които се изисква бързина, точност и сръчност.

Жури ще определи най-добре представилите се отбори и ще връчи награди.

Заявки за участие в спортното състезание се приемат до 13.03.2020 г. в ОД МВР Разград, ул. “Кирил и Методий” № 8 и на телефон 084/642267, 0888 137792 – пресцентър

  1. II. КОНКУРС ЗА ПЛАКАТ НА ТЕМА „ЖИВОТ БЕЗ ДРОГА“

Тема:  ЖИВОТ БЕЗ ДРОГА

Задание:  Изработване на плакат, носещ авторско послание по темата

Регламент:

В конкурса за плакат могат да участват ученици от V до XII клас от учебните заведения в Разградска област.

Участниците трябва да изразят своето послание по темата, изработено индивидуално или групово.

Няма ограничение относно техниките, материалите и инструментите, които ще бъдат използвани за направата на плакатите.

Всеки плакат, участващ в конкурса, трябва да е представен на твърд картон в размер 35х50 см (ако е ръчно изработен) или във формат PDF/JPG/TIF 200 dpi (за разглеждане, ако е изработен на компютър).

Жури ще оцени плакатите по оригиналност, творчески умения и отразяване на темата.

Заявки за участие:

Плакатите трябва да бъдат изпратени до  13.03.2020 г. на адрес: гр.Разград, ул.“Кирил и Методий“ № 8 или на e-mail: od_razgrad@mvr.bg, придружени със следната информация:

Имена на автора/авторите;

Учебно заведение и населено място;

Данни за контакт.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *