Жест от сдружение „Лудогорие” към децата и към болницата: Оборудва реанимационна стая в Детско отделение

Щедър жест от сдружение „Лудогорие” към децата на Разград и към областната болница. С дарения от членовете на: „Лайнс клуб”, „Ротари клуб”, масонската ложа „Лудогорие”, частни дарители, както със съдействието на танцово студио „Калина-Рада” бе оборудвана изцяло реанимационна стая в Детско отделение на МБАЛ”Св. Иван Рилски”-Разград.

Това не е първата инициатива на сдружение „Лудогорие”, насочена към децата на Разград – припомни инж. Илиян Николов, който от името на сдружение „Лудогорие” подписа днес договор за дарение и приемо-предавателен протокол с директора на болницата д-р Гечо Жеков. Преди година и половина със средства от дарителите заедно с Обществен дарителски фонд и Община Разград бе обновена и допълнена със съоръжения за игра на деца с увреждания детската площадка до хотел „Централ”.

„В една общност най-важно е да осигуриш комфорт за възпитание и отглеждане на деца, това е и един от начините да задържим младите хора в града” – коментира инж. Николов мотивите на дарителите да предоставят събраните от тях общо 12 000 лв. за подобряване на детското здравеопазване в града. Стойността на ремонта и пълното оборудване на реанимационната стая се оказала 10 500 лв., останалите 1500 лв. също ще са за Детско отделение, като за какво точно ще се използват изчакваме екипът на отделението да ни предложи – обясни инж. Николов.

Заедно с част от останалите дарители след подписването на договора той разгледа реанимационната стая, в която има нови шкафове, легла и апаратура.

Д-р Жеков благодари за благородния жест и изрази надежда, че той ще е последван и от други инициативи в подкрепа на лечебното заведение и от други дарители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *