Жени ГЕРБ – Разград организираха поетична вечер на Благовещение с поетесата Павлина Стаменова

Жени ГЕРБ – Разград организираха поетична вечер на Благовещение с поетесата Павлина Стаменова – съобщават от пресцентъра на политическата сила.

„България се нуждае от обич“  бе мотото на събитието, това е е мото на женската структура на ГЕРБ.

Благата вест на този голям празник избрахме да са думи за обич, каза Елена Дочева, член на НИС Жени ГЕРБ, която откри вечерта. Павлина е емблема на женската поезия в Разград, точно затова е поканена, защото пише за любов и цялото й творчество е пропито с много обич и чувственост.

Представянето на поетесата направи Надежда Радославова, която цитира думи на Недялко Йорданов, който е редактор на една от книгите. „Павлина Стаменова е гордост не само за Разград, но и за цяла България“, пише той и я нарича поетеса от най-висок ранг. „Пише само тогава, когато стихотворението не може да не се напише“, добавя още той. Същото сподели и поетесата пред публиката, че в големи периоди не пише и после сякаш нещо „се изсипва“ и започва да твори с лекота. Павлина пише поезия само след нещо преживяно.

Денят 25 март, освен Благовещение, бе и последният понеделник от месец март, който от няколко години се отбелязва като Ден на европейските автори и в него се провеждат различни литературни четения. Днес е ден и на майката, каза Стаменова, която представи и стихове за майката.

Поетесата от Разград редуваше четене на стихотворения, с представяне на видеа на песни, писани по нейни текстове. Така публиката се наслади на изпълнения на Ваня Костова, Йорданка Христова и Веселин Маринов. Много обичани от българите песни са с текстове от стихотворения на поетесата Павлина Стаменова, нашата съгражданка. Това някак остава непопулярно и причината е нейната скромност, с която тя се отличава, въпреки богатото си творчество. Поезията й е наричана благодатна за писане на песни.

Жените от ГЕРБ – Разград купиха нейни стихосбирки и се снимаха с любимата поетеса, а тя развълнувана благодари за поканата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *