Жандармерия и барети обучаваха служителите от пътна, охранителна и териториална полиция

Продължават обученията на униформените служители в ОДМВР-Разград. Представители на Жандармерия и Специализирания отряд по бойни техники бяха в четвъртък в Разград за двустепенно занятие – съобщават днес от пресцентъра на ОДМВР-Разград. .

Учебният процес започна с теория в залата на ОДМВР-Разград, която включваше нормативната уредба – инструкции и процедури за използване на физическа сила и помощни средства от полицаите. След това на плаца на РДПБЗН служители на реда от трите районни управления проведоха практическо занятие за незабавно реагиране в ситуации на превозни средства, чиито водачи не се подчиняват на подадени сигнали за спиране. В обучението бяха включени тактически действия  при принудително спиране на превозни средства, извеждане на агресивни водачи от автомобил и похвати за задържане.

Провеждането на подобни обучения върви ежеседмично в ОДМВР-Разград. Целта е да се подобри подходът в ежедневни ситуации на целия полицейски състав и да се преодолеят дефицитите в професионалната подготовка.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *