Жандармеристи обучават разградските полицаи как да реагират при масови безредици

Полицейският състав на ОДМВР-Разград преминава обучение за действия при масови безредици – съобщават от пресцентъра на полицията.

Занятията на униформените служители от „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Разград стартираха днес. Обученията се водят от инструктори на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма”. Провеждането им е във връзка със зачестилите случаи на посегателства над полицейски служители при изпълнение на служебните им задължения, свързани с проверка на лица, превозни средства и реагиране на сигнали за нарушения на обществения ред. Целта е да бъдат прилагани ефективни тактически действия при провеждане на масови мероприятия от различен характер (протести, футболни срещи и др., при които е възможно да се стигне до ескалация на напрежението).

Освен практическа, обученията имат теоретична част, в която служителите се запознават в детайли с нормативната база, касаеща способите и тактическите действия при масови мероприятия и при проверки и задържане на лица. По разпореждане на главния секретар на МВР до края на годината максимален брой служители трябва да преминат двукратно през такъв род обучения.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *