Ефективна присъда от 3 години и 4 месеца за грабеж, извършен от гост на възрастен исперихчанин

Състав на Окръжен съд-Разград постанови ефективна присъда „лишаване от свобода“ по дело за грабеж, в условията на опасен рецидив – съобщават от пресслужбата на съда.

Подсъдимият призна всички факти в обвинителния акт и делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие. Съдът наложи наказание от пет години „лишаване от свобода“, което редуцира с 1/3 на три години и четири месеца, което да изтърпи при първоначален строг режим.

Съдът призна Ралин А. от Исперих за виновен в това, че на 14.02.2021 г. в Исперих, при условията на опасен рецидив, отнел парична сума в размер на 260 лева от владението на 80-годишен мъж от същия град, като употребил за това сила. Подсъдимият е многократно осъждан и не работи.

На 14 февруари в дома на пострадалия се събрала компания, за да се почерпи, сред които в един момент се озовал и 35-годишният Ралин. Домакинът на два пъти давал по 20 лева, с които изпращал част от гостите си да пазаруват. Присъстващите, включително и подсъдимият, видели, че имал още пари. Към 22.00 часа, когато всички си тръгнали, Ралин се върнал до дома на 80-годишния човек. За да не го разпознае спрял електричеството от ел. таблото. Влязъл в къщата през входната врата, насочил се към стаята, в която бил пострадалият, хванал го за шията и го опрял в стената. След това бръкнал в джоба на панталона му, взел наличните пари в размер на 260 лева и избягал.

Ограбеният сам съобщил за случилото се в РУ на МВР Исперих. В резултат на бързите процесуално-следствени действия е установен и извършителят, който в днешното съдебно заседание призна изцяло вината си и получи ефективно наказание.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *