Ефективна присъда за един от задържаните пред хипермаркет в Разград миналия февруари

Разградският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура Разград и адвоката на обвиняемия Петко А., с което той се признава за виновен, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества.Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Петко А. е с постоянен адрес в Севлиево, осъждан, безработен.

Той се призна за виновен в това, че на 26.02.2019 г. в Разград придобил и държал без надлежно разрешително 282,53 гр. 3,4 метилендиоксиметамфетамин /MDMA, екстази/ на стойност 11 301, 20 лв.

Пред съда обвиняемият заяви, че разбира обвинението, признава се за виновен, разбира последиците от споразумението, доброволно го е подписал и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

За извършеното деяние 40-годишният мъж ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца при общ режим и наказание „глоба“ в размер на 2500 лева.

Приспада се времето, през което обвиняемият е бил задържан с мярка „задържане под стража“ от 26.02.2019 г. до 01.08.2019 г.

Петко А. е осъден от Районен съд Севлиево и търпи наказание по предходно дело. Ето защо Разградският окръжен съд се разпореди той да не бъде привеждан в затвора в Ловеч, тъй като предстои в кратък срок насрочване на наказателно дело за групиране на наложените му наказания от предходното и настоящето дело.

Одобреното днес от Окръжен съд Разград споразумение е окончателно и не подлежи на обжалване.

Петко А. е един от четиримата задържани миналия февруари на паркинг пред хипермаркет в Разград. Тогава от полицията съобщиха, че около 14 часа на 26 февруари на паркинг пред хипермаркет в Разград е установен лек автомобил „Пежо“ с плевенска регистрация, управляван от 36-годишен руски гражданин, постоянно пребиваващ в РБългария на адрес в град Искър. В колата пътували още трима мъже – 46-годишен от град Искър, област Плевен, 33-годишен от село Ясен, област Плевен и 39-годишен от град Севлиево. В краката на последния посочен, возещ се отзад, са открити над 5000 таблетки наркотик. Дрогата, поставена в черна найлонова чанта, е с общо тегло килограм и половина. При извършения нарко-полеви тест иззетите хапчета реагирали положително на амфетамин.

 3,072 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *