Ето я ракията без бандерол

Близо 1 800 литра безакцизен алкохол са открити и иззети при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на град Кубрат и селата Савин и Каменово. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград са извършени процесуално-следствени действия /претърсвания/ на 5 адреса в посочените населени места. При извършена проверка в частен имот в Кубрат, собственост на 47-годишен мъж, са намерени 1 100 л алкохол. В животновъдна ферма извън регулация в землището на Кубрат, чийто ползвател е същият мъж, са открити още 50 л алкохол без акцизен бандерол и документи.  Мъжът притежавал имот и в село Каменово, където са намерени други 140 л алкохол. В хода на спецоперацията на адрес в село Савин е установено, че 54-годишен мъж съхранява 500 л безакцизен алкохол.  Полицейските служители иззели два броя капаци и две медни лули от казан за изваряване на ракия. В недвижим имот /пчелин/ в село Савин е засечена кражба на вода, осъществена от 44-годишна жена. Образувани са четири досъдебни производства.

Четири контролно-пропускателни пункта бяха изградени на входно-изходните артерии на град Кубрат. В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са проверени 142 лица и 125 моторни превозни средства. За констатираните нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени 26 фиша и 9 акта. Връчени са и 22 електронни фиша.

 

 

One Reply to “Ето я ракията без бандерол”

  1. Домашната ракия няма как да има бандерол,за нея най-вероятно не е заплатен акциз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *