Ето къде минават на дистанционно обучение

Корона

След разнопосочните данни през деня относно преминаването на дистанционно обучение на учениците от Лудогорието Разград24/7 се опита да обобщи информациите и установи, че към утрешна дата в 13 от общо 56-те училища в Разградска област учениците ще са онлайн учебни часове.

Седем от училищните ръководства са отправили исканията си до Министерството на образованието и са получи разрешение да преминат на дистанционно обучение за срок от 2 седмици. В Разград училищата са две: ОУ”Никола Икономов” и СУ”Христо Ботев”. В СОУ”Христо Ботев”-Кубрат до 17 ноември са на онлайн обучение. Дистанционно е обучението и четири училища в Община Лозница: ОУ”Кирил и Методий”-Трапище, ОУ”Христо Ботев”-Гороцвет, ОУ”Иван Вазов”-Веселина и СУ”Христо Ботев”-Лозница.

Днес са подали заявления и така са успели да включат в двучасовия срок, даден от Областния кризисен щаб още 6 училища от областта, четири от тях – гимназии. Само утре и вдругиден (12 и 13 ноември) на дистанционно обучение са учениците от ПГИ”Робер Шуман”-Разград. До 20 ноември няма да се води присъствено обучение в: ППМГ”Акад. Никола Обрешков” –Разград, ПГХТБТ”Мария Кюри” и ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”-Разград. В ОУ”Д-р Петър Берон”-Осенец няма се учи до 25 ноември, а рекордът е на ОУ”Виделина”-Сейдол – до 26 ноември.

В останалите училища в Разградско област занятията са присъствени с изключение на карантинираните класове. По данни на пресцентъра на Областна администрация от заседанието на Областния щаб това са: паралелки от 1, 2 и 4 клас в ОУ „В. Левски“ в Разград, 4 клас от ОУ „Хр. Ботев“ в Разград – IV клас, както и няколко групи в детски градини: II група в ДГ №4 „Митко Палаузов” в Разград, I и IV група в ДГ №14 „Славейче”.

Междувременно излезе нова заповед на Министъра на здравеопазването, клауза от която касае Разградска област:

“От 12 ноември до 30 ноември се преустановяват присъствените учебни занятия (в т. ч. учебни практики, стажове, изнесени учебни часове, изпити, дуална система на обучение и др.) за учениците от пети до дванадесети клас в областите с достигната 14-дневна заболяемост над 119,9 на 100 хил. души население и 15% отсъстващи по причини, свързани с поява на симптоми на COVID-19, от провеждащите присъствено обучение ученици за периода 4-11.11.2020 г. Решението за преминаване в обучение в електронна среда от разстояние се взема от министъра на образованието и науката при условията и по реда на чл. 105, ал. 6 и 115а, ал. 1, 4 и 5 от Закона за предучилищното и училищното образование.”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *