Елхата грейна, светнаха и Поликлиниката и Пощата

Светлините на Градската коледна елха грейнаха тази вечер, включени от четири деца-призьори от различни конкурси – съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Това стана на кратка церемония на площада пред Общинския културен център, която се предаваше онлайн на страниците на Община Разград и на телевизия КИС 13. Още в предварителния анонс за събитието желаещите да присъстват бяха призовани да спазват социална дистанция и да са с предпазни маски. Това не бе задължително само за малките деца, които с нетърпение чакаха пристигането на Дядо Коледа и светването на светлините на Градската коледна елха и бяха голяма част от публиката на площада, дошли заедно с родителите си.

Преди тях приветствие към присъстващите и зрителите онлайн отправи Кметът на Разград Денчо Бояджиев. Той изрази убеденост, че силният български дух ще преодолее трудната ситуация с Коронавируса, в която се намираме, ще опази жива надеждата за по-добра следваща година и отново ще имаме поводи за радост. Кметът припомни на децата да не забравят да изпратят своите послания до Дядо Коледа, но и да ги споделят с родителите си. Най-вече здраве, сила и вяра пожела Кметът Денчо Бояджиев на всички жители на Община Разград.

Дядо Коледа също поздрави разградчани, най-вече малките жители на града, като им обеща да получат пожеланите от тях подаръци. Пожела още да запазим коледната магия в сърцата си, много да се обичаме, да сме заедно и да се подкрепяме.

В кратката празнична програма зрителите на площада и онлайн видяха и чуха наричанията на коледарите от ДТШ”Хорце” към ЦПЛР Център за работа с деца, насладиха и на красив танц на момичета от Градския мажоретен състав при ЦПЛР ЦРД с новите им уреди – светещи пойове.

Четирима ученици, които през настоящата година са постигнали призови места в различни конкурси, имаха честта да запалят светлините на Градската коледна елха. Виктор Имперов е четвъртокласник от ОУ“Васил Левски“-Разград, той е класиран на трето място на Международна математическа олимпиада – финал, Тайланд. Самир Рамадан е петокласник от ОУ“Никола Икономов“, той има призови места на национални математически състезания, участвал е в Националния кръг на олимпиадата „Знам и мога“. Осмокласниците от ППМГ“Акад. Никола Обрешков“ Теодора Тодорова и Николай Николов са класирани на трето място на Националната олимпиада по история и цивилизация в Русе.

Заедно с елхата грейнаха и две обществени сгради в централната част на Разград. Българският трибагреник от светлини освети фасадата на ДКЦ-1, а знамето на Разград – „Български пощи”. Част от проекта на варненската фирма „G&D electro group” за ефектно осветление е и сградата на НАП, реализацията на този елемент от проекта предстои.

Тържеството на площада завърши с изпълнение на коледна песен от възпитаничката на Школата па поп пеене към ЦПЛР ЦРД Ирем Али.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *