Екоминистърът идва на извънредна сесия на Общинския съвет

Разград

По инициатива на групата на общинските съветници от “Продължаваме Промяната – Демократична България”, “Кауза Разград” и представител на коалиция “Заедно за силна община” във вторник, 9 януари, от 13.30 часа ще се състои извънредно заседание на Общинския съвет в Разград. Поводът е доклад от Министерството на околната среда и водите във връзка със замърсяването на река Бели Лом, което значително понижава качеството на въздуха в града. Това съобщават от пресцентъра на Коалиция ПП-ДБ.

На извънредната сесия ще бъде изслушан екоминистърът Юлиян Попов, който ще представи информация от изготвен доклад от направените проверки за замърсяването на околна среда в Разград. На заседанието ще присъстват още заместник-министърът на МОСВ Петър Димитров и директорът на РИОСВ – Русе инж. Цонка Христова.

Общинските съветници настояват кметът на Община Разград Добрин Добрев да предостави информация за извършените до момента действия по проектиране и реконструкцията на градската пречиствателна станция във връзка с представените за това средства в държавния бюджет.

От пресцентъра на ПП-ДБ информират още, че от август 2023-а г. към настоящия момент МОСВ извършват непрекъснати проверки за установяване на потенциалния замърсител на околната среда в Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *