Екоинспекцията ще раздава комплекти за разделно събиране на децата от предучилищна възраст

РИОСВ-Русе подготви комплекти за разделно събиране на отпадъци, предназначени за деца от  прeдучилищен етап на образование в детските градини – съобщават от пресслужбата на екоинспекцията. Комплектите съдържат три цвята контейнери, обозначени със символа за рециклиране, стикери и карти за игра на предмети, които трябва да се изхвърлят в съответния цвят кош и указателно табло. Изработването на комплектите е част от проекта „Събирай – рециклирай“, с който инспекцията участва в националната програма „Mладежи за околната среда” на Министерството на околната среда и водите. В проекта ще бъдат включени по три детски заведения, в трите областни града – Русе, Разград и Силистра, като комплектите ще им бъдат предоставени безвъзмездно през следващата година.

За по-големите ученици, които се включват в екологичните инициативи на инспекцията, са подготвени чаши и текстилни торби за многократна употреба, като  те ще са част от предметните им награди.

Целта на проекта „Събирай – рециклирай“ е възпитаване на отговорно отношение към околната среда и създаване на навици за разделно събиране на ежедневно генерирания отпадък в детските и учебни заведения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *