Една легенда се завръща: Мото събор през август

Мото

Мотосъборът, който години наред клуб „Лудогорски братя“ организираше, се завръща след петгодишно прекъсване – съобщи за Разград24/7 председателят на клуба Десислава Петкова.

Решението да възстановят атрактивното събитие, любимо за жителите и гостите на региона, мотористите взели още в края на миналата година. То вече е включено в Мото календара за 2023 г., обсъден на Национално събрание на мото клубовете в България.

Датите на Националния мото събор Разград 2023 са 4-6 август. Това ще е 16-то издание на събора.

Припомняме, че през последните 5 години съборът не се провеждаше по различни причини. През 2018 г. се появиха търкания между организаторите и наемателя на заведението, което работи в близост до мястото на провеждането на събора – голямата поляна в местността „Пчелина“. През следващата година – 2019 г. – проблем се оказа епидемията от чума по свинете и забраната на тогавашната кметска управа за провеждане на масови събития без строги дезинфекционни мерки . През 2020 г. епидемията вече беше световна – от COVID-19, същата причина бе и през 2021 г., а последствията продължиха и до 2022 г.

През настоящата година обаче „Лудогорски братя“ възобновяват събитието и вече са започнали подготовка на мото събора първо с намиране на спонсори. Обмисля се и програмата от гостуващи изпълнители, като на този етап е вероятно в нея да участва Светльо Витков от „Хиподил“ с настоящата си банда „Светльо & The Legends“.

 

2 Replies to “Една легенда се завръща: Мото събор през август”

  1. Поканете сериозни рокаджии, а не пикльовци като Витков!

  2. Варна поздравява Лудогорски братя
    с възстановяване на събора, ще го уважим с присъствие и отлични спомени от времето на Чарли, Георги и компания
    Успех от сърце

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *