Д-р Мичева: Вече не мога и като пациентка да отида в кубратската болница, защото няма кой да ме прегледа

Доскорошният управител на МБАЛ-Кубрат д-р Павлина Мичева не се е срещнала с новоназначения вчера на сесия на Общински съвет-Кубрат нов ръководител на болничното заведение. Това съобщи за Разград24/7 самата Мичева.

След решението на местния парламент в края на работния ден вчера д-р Мичева е оставила печата на болницата в „Личен състав”, както и ключа от служебната кола. „Тръгнах си само с дамската чанта, документите на болницата са в администрацията, не са в мен. Всеки може да ги види там.” – заяви още д-р Мичева.

„От днес съм напълно свободна и нямам отношение към нещата.”.

На въпрос дали днес не е отишла до болницата, за да се срещне с наследничката си, д-р Мичева отговори: „Нямам право, като каква да отида, и като пациентка не мога, защото няма кой да ме прегледа”.

Припомняме, че решението на Общинския съвет в Кубрат за смяна на ръководния пост вчера не бе посрещнато радушно  от лекарите в лечебното заведение. Голяма част от тях бяха обявили, че ще напуснат работните си места, те настояваха д-р Мичева да остане управител до провеждане на конкурс, а не да бъде назначаван временно изпълняващ. Имаха и аргументи срещу конкретното назначение относно прекъснати лекарски права на д-р Леман Балканджиева, която 6 години е била в Англия и според тях не е работила като лекар. Освен това местните хора изтъкваха и аргумента, че Медицинският център в Кубрат е фалирал, докато е управляван от Балканджиева.

Днес 15 от медиците не са се явили в болницата. Според неофициална информация и самата нова управителка д-р Леман Балканджиева също не се е появила в МБАЛ-Кубрат.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *