Д-р Ивета Попова представи новата си стихосбирка в библиотеката

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен беше официален гост на представянето на новата стихосбирка „Не съм до теб“ на разградската поетеса Ивета Попова в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” в град Разград. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Областният управител поднесе букет и поздрави поетесата за новата й книга, като й пожела здраве и творческо вдъхновение. Пред участниците в събитието той сподели, че в забързания си делови живот винаги се стреми да намира време за участие в културни събития, защото словото и културата, а не икономиката и политиката, са стожерите, които са крепили съхраняването ни и развитието ни като нация и оцеляването ни в трудни времена. Гюнай Хюсмен заяви, че се гордее с творчеството на местните писатели, които изграждат духовния облик на Лудогорието.

Д-р Ивета Попова е родена през 1965 г. в Разград. Завършва Математическата гимназия в Разград и Медицинска академия в София. Работи в Регионална здравна инспекция Разград. В рода на д-р Ивета Попова са редица личности, допринесли за развитие на област Разград, като  баща й – стоматологът Димитър Попов, участник във Втората световна война и носител на орден за храброст, II-ра степен; дядо й – учителят от село Благоево (тогава Батенберг) Иван Попов; прадядо й – свещеникът сакеларий Стефан Недев – строител на храма „Рождество на Пресвета Богородица“ в село Благоево, както и поетът Христо Цанев Минев-Борина.

Новата стихосбирката съдържа любовна поезия. През миналата година бяха издадени още две стихосбирки на поетесата – „Път през гората“ и „Много те обичам“.

Авторката и книгата й бяха представени от Димитър Петров и от Мила Маринова, която прочете стиховете.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *