Д-р Заргар получи Почетния знак на Президента

Бившият директор на МБАЛ-Исперих д-р Абдуллах Заргар е сред 15-те медици от цялата страна, които получиха днес в Гербовата зала на Президентството Почетния знак на Президента. Отличията се връчват от държавния глава Румен Радев послучай 7 април – Световния ден на здравето. Отличията са за професионализма и всеотдайността на медиците в грижата за здравето на пациентите.
Номинациите са предложение на Българския лекарски съюз, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Алианса на българските акушерки.

Мотивът д-р Заргар да е сред отличените с държавно отличие е за това,       че успешно управлява и усърдно надгражда работата на “МБАЛ-Исперих” от 2013 г..

Ето и имената на останалите наградени медици: доц. д-р Дончо Дончев, началник на отделение в Клиниката по ушни, носни и гърлени болести на ВМА, който като доброволец се е грижил за пациентите с коронавирусна инфекция и продължава да работи в ковид-зоната на болницата; д-р Сибила Маринова – координатор по донорство за Северен централен регион, която заедно с екипа си работи на първа линия за лечението на пациенти с Ковид-19 във Велико Търново; д-р Мария Пишмишева-Пелева, ръководител на инфекциозното отделение на МБАЛ – Пазарджик от 2013 г.; д-р Абдулах Заргар, който успешно управлява и усърдно надгражда работата на “МБАЛ-Исперих” от 2013 г.; Марияна Колева, главна медицинска сестра и директор здравни грижи на УМБАЛ „Света Анна“ от 2003 г.; медицинският фелдшер Роза Антова с опит в различни звена на здравната система и част от Центъра за спешна медицинска помощ – София от 2010 г.; рентгеновият лаборант Димитър Милинич с над 25 години трудов стаж в пловдивската болница „Свети Георги“, работил на първа линия в извънредната Ковид-19 ситуация; д-р Радислав Наков, специалист по гастроентерология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, председател и съосновател на Асоциацията на младите хепатогастроентеролози в България и на Българското дружество по неврогастроентерология; д-р Гергана Николова, семеен лекар с над 30-годишен опит, отличена през 2018 г. като Семеен лекар на годината от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България; д-р Костадин Сотиров – един от учредителите на Сдружението на общопрактикуващите лекари – Пловдив, и негов председател от 2017 г., активно работещ за електронизация в здравеопазването; д-р Георги Миндов – председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари и заместник-председател на Столичната лекарска колегия на Българския лекарски съюз; д-р Румен Алексов – председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в област Кюстендил; доц. Диана Димитрова – директор на филиала на Медицински университет-Варна във Велико Търново, където се обучават акушерки; Благовеста Костова – една от основателките на Алианса на българските акушерки и първата българска акушерка-делегат към Консултативния съвет на Световната акушерска конфедерация и представител на България в годишните срещи на Европейската акушерска асоциация;  Галя Добрикова – акушерка с 22-годишен опит в УМБАЛ „Канев“ в Русе, активен участник в организацията на следдипломното обучение за акушерки.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *